Om butiken

25 år med Butiken på Landet

Butiken på Landet firar i år sitt 25:e år i Korpikylä på Hulkoffgården, en släktgård som funnits i Kurts familj sedan 1721. På gården finns ett ekologiskt jordbruk med dikor och kalvar. Köttet används i restaurangen som finns på gården. På gården har huset som inrymde Butiken på Landet tidigare, byggts om till boende för resande samt konferensmöjligheter. Butiken på Landet i Norrbotten har hela tiden drivits av Pia och Kurt Hulkoff.  mer om gården på    http://hulkoff.se


20170904_172351-kdcollage


Vi startade försiktigt med klädförsäljning i vårt f.d. bostadshus, i 2 av rummen och köket. Till en början hade vi öppet enbart under veckosluten, men snart var vi igång som övriga butiker torsdag till söndag. Det tog inte länge förrän hela huset blev Butik, loftet användes oftast till kaffebjudningar.
Det var Kurt som upptäckte att franchisekedjan Butiken på landet sökte medarbetare, jag reste ner till Tulka i Roslagen och blev betagen. Här fanns kläder i en unik miljö, som inte fanns i vår närhet, bl a kläder i engelsk stil som alltid tilltalat mig. Vi ansökte och så var vi med!

Till Butiken kommer man med helikopter, motorcykel, bil, båt, cykel, skoter, skidor, spark. I början var det militärerna som blev våra kunder. I både Kalix och Boden fanns damer och herrar som tyckte om vårt mode.
Tänk när finske och svenske ÖB med fruar och sällskap landade utanför Butiken med helikopter en mörk, regnig novemberkväll, då trodde våra vänner på andra sidan älven att krig hade brutit ut!
Vi har många hemvändare som kunder, många välsituerade Tornedalingar som besöker oss under ledigheterna och gärna passar på att shoppa. Numera kommer många kunder från närmare håll och speciellt från Finland. Många tittar in i förbifarten på väg till Levi och Ylläs, de stora sportcentra som ligger 25 mil från oss. Kunderna kommer oftare, vi kan ta in nya varor flera gånger under säsong.

Omsättningen påverkades mycket positivt när det startade nya butiker i södra Finland. Vi blev tvungna att välja, expansion eller försäljning. Vi valde att satsa vidare. 2005 flyttade vi in i nya lokaler, vi byggde om den gamla ladugården från 1930-talet till butik på nedre botten och ovanpå, i gamla höloftet finns restaurangen som Kurt drömt om i alla år. Här kan vi ta emot Butikens kunder, servera underbart god mat, sprunget ur det som gården producerar. Vi har modevisningar och andra ”kund-events” i restaurangen. Naturligtvis kan man enbart besöka restaurangen.